Retrieverkurser

Våren 2024

Siktar du och din hund på provstart den här säsongen?

Under våren erbjuder SSRK Gotland flera ledarledda träningstillfällen där du får möjlighet att arbeta med bland annat vilthantering, vattenarbete och följsamhet. Med start i april månad har du möjlighet att delta vid flera fristående tillfällen med sikte på att finslipa och vidareutveckla de utmaningar vi ofta ställs inför på B-prov retriever. Ni som var med förra året kommer nog att känna igen upplägget.

Träningstillfällena riktar sig främst till dig som vill starta på B-prov eller på Working test i nybörjarklass. Men även den som har kommit lite längre eller som inte alls är intresserad av att starta på prov är såklart välkommen. Du och din hund behöver ha grunderna i apporteringsträningen och kunna arbeta tillsammans med andra i grupp. Alla raser är välkomna (dock inte spaniels på retrieversöket).

Priset är 250 kr per tillfälle.

Träningstillfällena är följande:

Den 13 april kl. 10.00 i Lojsta. Vattenträning. Max 6 deltagare. Ledare Åsa Sjöberg.

Den 23 april kl. 18.00 i Rute. Sök inför B-prov/jakt. Max 6 deltagare. Ledare Berit Karlsson.

Den 1 maj kl. 13.00 i Etelhem. Vilthantering. För dig som inte har möjlighet att träna vilt med din hund eller vet hur man gör. Eller om du har ett viltproblem med hunden. Max 6 deltagare. Ledare Maria Isenberg.

Den 26/6 kl. 18.00 Etelhem. Träning inför Working test. Genomgång av regler och vad man ska tänka på och olika tips. Du får också prova på ett par stationer. Max 20 deltagare. Ledare Sara Ahlgren, Sissi Johansson och Ylva Melin.

 

Välkommen med din anmälan till: linnea.wollmann@gmail.com

 

Anmälan är bindande. PM med betalningsinformation och vägbeskrivning m.m. skickas ut i anslutning till träningstillfället.

 


Sommaren 2024

Helgkurs med Benny och Wilma Steen. 6-7/6. Mer info på förstasidan!

Information om ledarna: Wilma har hemsida: wilmasteen.com
Benny har bla vunnit Unghundsderbyt 2022, Retrievermästerskapet 2016 och 2:a 2022. Och Nordiska mästerskapet 2021. 

Vi erbjuder dessa kurser när vi har tillgång till instruktör och det finns tillräckligt många intresserade:

Valpkurs 8 ggr

Grunderna för valpen samt "prova på" utställning, retriever/sapnielträning, viltspår

Allmänlydnadskurs 5 ggr

Fortsättning på valpkursen. Krav: Gått valpkurs eller liknande kunskaper.

Jaktlydnad

Här jobbar vi mest med jaktlydnaden dvs fotgående, stadga, inkallning. Visselsignaler och grunderna i apportering/dirigeringsträningen. Krav: Gått allmänlydnadskurs eller liknande kunskaper.

Träning inför nkl 5 ggr

Träning inför nybörjarklass på B-prov retriever. Krav: gått jaktlydnadskurs eller liknande kunskaper.

Träning inför ökl/ekl 5 ggr

Träning inför högre klasser på B-prov. Krav: gått träning inför nkl eller liknande kunskaper

Workingtestkurs Teori och praktik inför WT. Vi går igenom regler och kör lite olika stationer med upplägg som är varierat efter vilken klass de olika deltagarna planerar att starta i.

Träningsdagar i tex dirigering

 

Anmälan och förfrågan till ovanstående kurser: Linnea 072 0094606 eller mail:

linnea.wollmann@gmail.com

Om du är intresserad av kurs/träning som vi inte annonserat instruktör på, här kan du göra en intresseanmälan så kan vi kanske starta en kurs om det finns tillräckligt med intresserade.

Om man är ett gäng på minst 5 personer kan man komma med önskemål om vilken kurs som helst. Det kan tex var nybörjarklass B-prov, dirigering, signaler, fotgående, WT kurs osv vi försöker ordna detta om det finns tillgång till ledare. Det är oftast lättare med ledare till ett tillfälle än till många.

 

Kursavgift skall vara inbetald innan kursstart med Swish 1236184824 eller BG 5280-3681 SSRK Gotland, glöm ej ange vilken kurs du ska gå.

För samtliga kurser krävs medlemsskap i SSRK, vilket ska vara gitligt från kursens startdag. Medlemskap löser man via ssrk.se