Retrieverkurser

Dessa kurser nedan planerar vi för retrievers och spaniels under våren 2020 (de kan starta lite olika tidpunkter under våren).

Valpkurs 8 ggr. Ledare Sara Ahlgren och Ylva Melin. Södra Gotland. 900,- 
(I denna kurs ingår det tre "prova på tillfällen" som är retrieverjakt eller spanieljakt, viltspår och utställning. Dessa prova på tillfällen kan man även gå utan att vara med i valpkursen och då kostar en sådan träff 200,-)

Allmänlydnadskurs 5 ggr. Ledare Sissi Johansson och Kerstin Bergquist. Södra Gotland. 700,-

Jaktlydnad 5 ggr 7/3, 21/3, 4/4, 11/4, 22/4 10.00 utan sista gången som blir kvällstid
. Ledare Annica Stenström och Tina Höggren. Visbyområdet. 700,-


Inför nybörjarklass. 5 ggr. Denna kurs kan man gå som hel kurs alla ggr. Eller om man bara vill gå en eller flera delar. Södra Gotland. Alla ggr 700,- Delkurs per gång 200,-
Markering. 29/2 kl 10.00. Ledare Marie Göransson.
Dirigering. 14/3 kl 10.00. Ledare Marie Göransson.
Sök (endast retrievers) 28/3 kl 10.00 Havdhem. Ledare Åsa Sjöberg.
Vatten. 13/4 kl 17.00 ny plats, hör av er om ni inte fått info.  Ledare Åsa Sjöberg.
Prov med skott och vilt. Nytt datum pga styrelsearbete på fastlandet. Pga Coronaviruset blir träffen på fastlandet inställd och vi återgår till det första datumet, 18/4 kl 10.00.  (endast retrievers). Ledare Marie Göransson.

Workingtestkurs (WT). 1 ggr. Södra Gotland. Info, regler och tips. Prova några "stationer" med hunden (hur det kan se ut på ett WT). Ledare Åsa Sjöberg. 14/5 18.30. 250,-

Intresseanmälan kan göras till Åsa när som helst till dessa kurser. Vi startar vid lite olika tidpunkter under våren (det måste vara minst 5 deltagare.)

Helgkurs 25-26/4

Mark Demaine, Caytonfell Gundogs, är en av Storbritanniens bästa retrievertränare och vi är väldigt glada över att få hälsa honom välkommen till Gotland i april 2020!

Mark har under flera år blivit utsedd att representera det engelska landslaget och har många fina placeringar med sina egna hundar. Under 2019 var Mark även lagkapten för det engelska landslaget under UK Kennel Clubs internationella working test på Chatsworth.

Mark är en mycket eftertraktad och omtyckt instruktör och domare som dömer både field trial och working test samt håller retrieverkurser både i England och i övriga Europa. Mark brinner för sporten och är generös med sin stora kunskap!

2017 kom Mark och hans labrador Riley på tredje plats av 58 startande i det stora Championshipet IGL i december. Med Rileys son Fergie har Mark under hösten 2019 vunnit inte mindre än två 2-dagars Open vilket kvalificerade honom till årets IGL Championship. Trots att Fergie bara är tre år lyckades Mark & Fergie fullfölja provet som en av de nio bästa av 64 deltagare och belönas dessutom med DOM — Diploma of Merit. Men inte bara det, höstens framgångar har också inneburit att Fergie numera kan titulera sig GBFTCH, dvs Field Trial Champion!

Mark har även en unghund som han tränar inför kommande starter och en valp på tillväxt.

Missa inte chansen att träna för en av de bästa!

 

 Vi hälsar Marlene Edvinsson, Guldkullens Kennel & Kurser, välkommen till Gotland 2020!

Marlene har haft retriever sedan 2001 och brinner för retrieverträningen! Hon håller till största del kurser och privatlektioner i egen regi hemma i Rävlanda, men ibland även hos andra. Som instruktör har hon ett öga för detaljer och är uppskattad för sitt lugn och sin tydlighet.

De två senaste höstarna har Marlene tillbringat i England för att jaga och starta på field trials tillsammans med sin goldentik Gilla. Marlene & Gilla har flera awards på field trials i England och flera placeringar på working test/mock trials i Sverige.

Gilla är en egen uppfödning och i familjen finns även två yngre labradorer som tränas inför framtida starter på prov och trials. 

Marlene är utbildad hundinstruktör och jägare och har ett förflutet som WT-domare inom SSRK. Marlene är också utbildad Jaktledare och under utbildning till domare inom SGL — Swedish Gundog League.

Marlene kommer att ha en grupp ökl (eller mot ökl) 8st  och Mark ekl (eller mot ekl)  8st. Träningshelgen är inte för nybörjare (mer än åhörarplatser) utan hunden måste ha allmänlydnad och grunder i apportering/dirigering. Däremot behöver man inte vara uppflyttad till ökl/ekl utan hund och förare ska vara vana att träna sådana moment.

Kostnad för två heldagar:
Medlemmar som hjälpt till minst två ggr under året (2019 eller 2020)  1500,-
Övriga medlemmar 1900,-
De som inte är medlemmar i SSRK-Gotland 2300,-
Utan hund 500,-
(med "hjälpt till" menas kastare på prov, parkeringsvakt, bullbakare, styrelsearbete, spårläggare, kursledare, provledare, domare osv).
Kursavgiften ska vara inbetald till SSRK/Gotland senast 1/4. Ange vad det gäller.
Bg 5280-3681
Swish 1236184824

 

 

Anmälan till Åsa via mail eller tele se kontaktinfo nedan.
Du kan anmäla intresse till kurser innan datum/ledare är satt, så vi kan se vilken efterfrågan som finns.

 

För samtliga kurser krävs medlemsskap i SSRK, vilket ska vara gitligt från kursens startdag. Medlemskap löser man via ssrk.se 

 

 

Det kan med kort varsel dyka upp olika träningsdagar/kortkurser.

 

Anmälan till kurser Åsa 0768317098 asa.nadja@telia.com

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

                                      

Vi erbjuder dessa kurser när vi har tillgång till instruktör och det finns tillräckligt många intresserade:

Valpkurs 8 ggr

Grunderna för valpen 

Allmänlydnadskurs 5 ggr

Krav: Gått valpkurs eller liknande kunskaper.

Jaktlydnad

Här jobbar vi mest med jaktlydnaden dvs fotgående, stadga, inkallning. Visselsignaler och grunderna i apportering/dirigeringsträningen. Krav: Gått allmänlydnadskurs eller liknande kunskaper.

Träning inför nkl 5 ggr

Träning inför nybörjarklass på B-prov retriever. Krav: gått jaktlydnadskurs eller liknande kunskaper.

Träning inför ökl/ekl 5 ggr  

Träning inför högre klasser på B-prov. Krav: gått träning inför nkl eller liknande kunskaper

Workingtestkurs Teori och praktik inför WT. Vi går igenom regler och kör lite olika stationer med upplägg som är varierat efter vilken klass de olika deltagarna planerar att starta i.

Träningsdagar i tex dirigering

 

Anmälan och förfrågan till ovanstående kurser: Åsa Sjöberg, 0768 317098, asa.nadja@telia.com.

Om du är intresserad av kurs/träning som vi inte annonserat instruktör på, här kan du göra en intresseanmälan så kan vi kanske starta en kurs om det finns tillräckligt med intresserade.

Kursavgift skall vara inbetald innan kursstart på bg 5280-3681 SSRK Gotland, glöm ej ange vilken kurs du ska gå.  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi har haft en rolig och givande kurshelg för retrievers i Hejde.
Stort tack till instruktörerna Anna-Lena Wendt och Jan-Erik Eriksson som har varit toppen!
Och även tack till Ronny för goda luncher och middag och för att vi får vara på din mark!